Menu

zoeken

VoetbalrenadoVVISINT NICOLAASGA / IDSKENHUIZEN - De komst van een nieuw sportcomplex voor VVI uit Idskenhuizen en Renado uit Sint Nicolaasga is terug op tafel. Gemeente De Friese Meren heeft een nieuwe notitie met uitgangs-, knel- en aandachtspunten van de buitensportaccommodaties opgesteld.

Uitgangspunt is het realiseren van een nieuw sportcomplex op een nog nader te bepalen locatie en het buiten gebruik stellen van de huidige parken in 2020. Ook wordt voetbalvereniging Langweer bij het proces betrokken en het eventueel afstoten van de voetbalvelden op sportpark Tsjillân serieus bekeken. 

Met de notitie hoopt de gemeente de verenigingen enigszins duidelijkheid te verschaffen. Zo kampt VVI met een tekort aan twee kleedkamers. Het ledenaantal blijft ondertussen groeien en ook dat van de jeugdcombinatie met Renado. Voordat de club uit Idskenhuizen verder gaat met haar bouwplannen voor kleedkamers wil die graag duidelijkheid over een eventueel gezamenlijk sportcomplex voor de drie voetbalverenigingen.

De investering van de gemeente in een nieuw complex zou rond een miljoen tot anderhalf miljoen euro zijn, blijkt uit de notitie. De besparing op kosten aan onderhoud en renovatie schat De Friese Meren tussen de 18.000 en 25.000 euro per jaar. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!