Menu

zoeken

VoetbalrenadoVVISINT NICOLAASGA - Tussen Idskenhuizen, Sint Nicolaasga en Langweer is nog geen overeenstemming over een nieuw te realiseren sportcomplex. Dat blijkt uit de reactienota van de gemeente De Friese Meren. Voetbalverenigingen VVI en Renado zien een nieuw complex als een grote kwaliteitsverbetering. Zij willen de bestaande samenwerkingen graag uitbreiden, maar op het niveau van de dorpsbelangen is er nog geen overeenstemming.

Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga steunt de samenwerking en ziet een locatie tussen Idskenhuizen en Sint Nyk als ideale plek voor een nieuw complex. Het dorpsbelang van Idskenhuizen juicht de combinatie ook toe, mits er gekozen wordt voor een locatie waarbij de voetbalvelden in Idskenhuizen blijven. Het huidige sportcomplex is volgens haar cruciaal voor de leefbaarheid in het dorp, omdat het een ontmoetingsplek van de inwoners van alle dorpen is. Een combi zien zij graag gerealiseerd op de huidige locatie van de voetbalvereniging, zo kan worden opgetekend uit de reactienota. De gemeente wordt nog meegegeven dat er wellicht een combinatie kan worden gemaakt met een sporthal ter vervanging van de Doniahal en bij een fasegewijze aanpak moeten ook tussenoplossingen worden overwogen.

In Langweer kijkt men huiverig tegen over een nieuw complex waar ook de plaatselijke VV gebruik van moet maken. Een verhuizing wordt als 'ronduit zorgelijk' betiteld, omdat de voetbalclub in financiële zin aardig bijdraagt aan Sporthal Tsjillân. Als deze bijdrage wegvalt is er angst voor een 'domino effect' voor de andere gebruikers. Verder zou een verhuizing een aanslag op de leefbaarheid van het dorp zijn. Plaatselijk Belang Langweer en de Stichting Ter Bevordering van Sport Langweer willen met een speciaal ronde tafelgesprek de kansen en mogelijkheden voor een compleet sportcomplex verkennen en ideeën verzamelen. De uitkomsten worden, met inbegrip van wat het dorp zelf kan, in een rapport aan de gemeente aangeboden.

Aankomende dinsdag bespreekt de gemeenteraad van De Friese Meren de notitie 'Buitensportaccommodatie' en komt ook het sportpark aan bod. 

Lees ook: Nieuw sportcomplex terug op tafel 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!