De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160415 Jeugdspoar presentatie AuschwitzVoor een goed gevulde zaal hield jongerenvereniging Jeugdspoar afgelopen woensdag een presentatie over de geplande reis van Auschwitz. De trip naar het herinneringskamp staat voor de aankomende herfstvakantie gepland. 

Zo'n veertig ouders lieten zich voorlichten over de plannen en de ervaringen die werden opgedaan in 2011. Toen ging er ook een groep jongeren naar het concentratiekamp in Polen. Dat bleek een zeer indrukwekkende ervaring. Jeugdspoar organiseerde de informatie-avond om de ouders alvast een indruk te geven wat hun zoon of dochter te wachten staat. 

De Jeugdspoar-leden kunnen zich tot 10 mei aanmelden voor de geplande reis. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. De vereniging zorgt voor de begeleiding tijdens de jeugdreis naar Auschwitz.

Lees ook: Jeugd opnieuw naar Auschwitz

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?