De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160419 It klimmerbled sjongfestivalDe leerlingen van groep zeven en acht van basisschool It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga mogen zich opmaken voor de finale van het 'Sjongfestival foar bern'. Tijdens de voorronde in Wommels afgelopen vrijdag zat de school in eerste instantie niet tussen de finalisten, maar dinsdagochtend is tijdens het Omrop Fryslân schoolprogramma Tsjek bekendgemaakt dat de Sint Nyksters een van de twee beschikbare wildcards krijgen.

Met het optreden 'Dyn talint is ús gelok' is It Klimmerblêd nu één van de acht scholen, die op vrijdag 20 mei in de Drachtster schouwburg De Lawei strijden om de winst. De drie voorrondes waren vorige week op verschillende plaatsen in Friesland. Ook De Beuk deed een gooi naar één van de beschikbare finaleplaatsen. De school nam deel aan de voorronde in Joure, maar wist zich ondanks het kleurrijke optreden en het positieve commentaar van de jury, niet te plaatsen. 

(Foto: It Klimmerblêd)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?