De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160423 BoekpresentatieRuurd Stuiver heeft een boek geschreven over bedrijvigheid in de Ouwster-Trijegeaen. Stichting Vrienden van Excelsior organiseerde een donderdagavond een bijzondere boekpresentatie. Stuiver overhandigde het eerste exemplaar aan Hotse Piersma, ondernemer van Piersma&Van de Ven en de trouwe hoofdsponsor van Muziekvereniging Excelsior.

Het boek 'Bedrijvigheid in Ouwster Trijegeaen vanaf ca. 1850' omschrijft de saamhorigheid van ondernemers in het kleine dorp. De muziekvereniging is een factor, die de bedrijven verbindt. De boekpresentatie vond niet voor niets plaats tegelijk met de repetitie van Excelsior. Dirigent Gerben Pol had speciaal voor de avond een programma samengesteld. Verschillende ondernemers gingen tussen de muzikanten zitten, en sommigen namen de uitdaging aan om de dirigentenstok even over te nemen, maar dit bleek lastig dan verwacht.

(Foto: Muziekvereniging Excelsior)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?