De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160516elfstendtochtEen lang lint aan dik ingepakte fietsers passeerde Pinkstermaandagmiddag Spannenburg,  op naar het laatste deel van de Elfstedentocht. In de loop van de middag stapelden donkere wolken zich boven het zuidwesten van Friesland en  namen ook de buien toe.  Op de zeedijk richting Stavoren werden deelnemers getrakteerd op een hagelbui. Ook nam in de loop van de dag de wind toe en met de noordwestenwind werd het er niet gemakkelijker op voor de fietsers.

In Tjerkgaast  werden de fietsers verwelkomd met vrolijke muzikale klanken van dweilorkest De Putkapel uit Sneek. In Sleat werd voor de  stempelpost de wachtrij als maar langer, maar de fietser wachtten geduldig.

Het autoverkeer op richting Spannenburg raakte muurvast. Lange rijen auto's stonden te wachten voor de brug over het Prinses Margrietkanaal. Op een gegeven moment stond er een rij tot halverwege de afslag Idskenhuizen, zodat de politie besloot om bij de rotonde in Sint Nyk het verkeer te keren. Laat in de middag werd de Spannenburgerdyk weer vrij gegeven.

160516elfstedntocht(foto's :De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?