De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160524 Strandje Langweer opgeschoondHet strand nabij de passantenhaven in Langweer is recentelijk voorzien van nieuw zand en daarmee klaar voor het nieuwe zomerseizoen.

In totaal is er door de gemeente De Fryske Marren vijftig kuub schoon zand aangebracht. ,Dit is ter (kwaliteits)verbetering van het strand en valt onder het structureel onderhoud. Eens in de drie á vier jaar wordt er vers zand aangebracht en wordt het strand opnieuw uitgevlakt", legt woordvoerder Tamara Abma van de gemeente uit.

Het winterseizoen wordt aangegrepen om het strand grondiger op te knappen. De bodem wordt dan opgeschoond. Ook wordt het drasserige zand er uitgehaald om te drogen. Daarna wordt de kwaliteit beoordeeld. Dit vindt ook eens in de drie tot vijf jaar plaats.

(Foto: Passantenhaven Langweer)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?