De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

070716 snoeien langweer 1Een aantal vrijwilligers is donderdagavond, gewapend met snoeimessen en bosmaaiers, aan de slag gegaan met het snoeien van het groen aan de Legemeerstersinger.

De vrijwilligers gaven gehoor aan een oproep van Stichting Hart voor Langweer om de bossingel eens flink onder handen te nemen. Het pad is een veel gebruikte route voor de wandelaars en fietsers tussen Langweer en Legemeer. Door de begroeiing was er bijna geen doorkomen meer aan.

Tweederde van het groen is ongeveer aangepakt, de rest volgt binnenkort. In februari stak er ook al een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen. De wens van Hart voor Langweer is om tweemaal per seizoen met bewoners een snoeidag te organiseren, zodat het mooie pad voor iedereen toegankelijk blijft. 

(Foto's: De Zakenman)

070716 snoeien langweer 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?