De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

12032016nldoetmaeykehiemVerschillende klussen zijn weer aangemeld voor NL Doet. Op 10 en 11 maart kunnen maatschappelijk betrokken vrijwilligers in onze omgeving weer de handen uit de mouwen steken. De klussen variëren van het snoeien van fruitbomen tot het realiseren van een overkapping.

Stichting Maeykehiem heeft vrijwilligers nodig voor verschillende klussen voor haar locaties. Zo worden er in Sint Nyk bloem- en kruidenbakken gemaakt voor een woongroep, wordt er een border gerealiseerd en moet er aan de Kerkstraat een tuin worden opgeknapt en een overkapping worden gebouwd. De cliënten in Langweer zouden graag zien dat hun tuin wordt opgepimpt. 

Het Thomashuis op de Heide heeft net als voorgaande jaren weer diverse zaken die tijdens NL Doet bij de kop worden gepakt. Er worden vrijwilligers gezocht voor het maken van tafels, het schuren en verven van een boombank, het herstel van het klimtoestel voor de dieren, grote schoonmaak van de dierenweide, het uit de winterslaap halen van de tuin en het afmaken van de overkapping van de schuur. 

Stichting Fruit yn Fryslân hoopt mensen te vinden die tijdens NL Doet willen helpen met het snoeien van de fruitbomen aan De Rijlst in Sint Nyk. De vrijwilligers kunnen zich bij woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug uitleven met het zomerklaar maken van de tuin en het terras. Het aanbrengen van energiezuinige led-verlichting is de klus die in het weekend van 10 en 11 maart bij het Nationaal Openbaar Vervoer-museum in Ouwsterhaule moet worden geklaard.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich via de site van NL Doet aanmelden voor een klus, die hen aanspreekt.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?