De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

000 doniahiemSINT NICOLAASGA - De bewoners van verzorgingshuis Doniahiem in Sint Nicolaasga eten vanaf nu een keer per week biologisch. Zorggroep Hof en Hiem  biologische boer Botmas in Engwierum hebben de handen ineen geslagen.

Zorggroep Hof en Hiem is altijd bezig om te onderzoeken hoe de ecologische voetafdruk verkleind kan worden. Folkert Botma van Botmas heeft de passie om zo duurzaam mogelijk gewassen de telen. ,,Wij passen strokenteelt toe. Op die manier wordt de grond niet uitgeput maar juist gevoed. Een gezonde grond levert groenten en aardappelen op die meer vitaminen en mineralen bevatten en bovendien heel smaakvol zijn."


,,Gezond en smaakvol eten is heel belangrijk voor ouderen", zegt coördinator Eddie Hilarius van Hof en Hiem, ,,De smaakpapillen van mensen op leeftijd gaan achteruit waardoor eten minder aantrekkelijk wordt. Wij hebben altijd veel aandacht voor smaaksturing; de smaakbeleving stimuleren door het toevoegen van extra kruiden aan gerechten. De samenwerking met Botmas past in deze visie op gezondheid en welzijn."

Drie donderdagen op rij hebben de ouderen inmiddels een biologische maaltijd voorgeschoteld gekregen. De reacties zijn positief. ,,We vinden het mooi om te zien dat de biologische maaltijd goed in de smaak valt bij onze bewoners en Tafeltje Dekje afnemers. We hopen in de toekomst het biologische koken verder uit te kunnen breiden."

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?