De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

8K0A7193SCHARSTERBRUG – Bijna 140 mensen hebben de escaperoom in Scharsterbrug bezocht. In de oude kosterswoning werd men meegenomen in verzetswerk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Doel was om de locatie en het tijdstip van een dropping te ontdekken en door te geven. Sleutels moesten worden gevonden, geheime boodschappen worden ontcijferd en puzzelstukjes moesten op hun plaats vallen.

De snelste tijd werd neergezet door een team uit Scharsterbrug (Oudega-Faber). Zij hadden duidelijk al vaker escaperooms gedaan en gingen zeer geraffineerd te werk. Binnen 24 minuten en 34 seconden gaven zij de juiste locatie en tijd van de dropping door, waarmee de escaperoom was voltooid. ‘Een knappe prestatie’, meldt dominee Wim Warnar. De meeste teams redden het ook binnen de maximale tijd van 45 minuten. ‘Zij die het net niet redden, kwamen er uiteindelijk wel uit en hebben ook zeker plezier beleefd aan hun deelname.’

De bezoekers waren divers. Van kinderen in oorlogstenue met camouflage-schmink op het gezicht tot ouderen die ook fanatiek genoeg waren om door het verborgen luik te kruipen. Bij de start van de escaperoom kwamen er vooral teams uit Scharsterbrug. Toen het gerucht zich wat verspreidde en helemaal na het artikel in De Zakenman kwamen er ook heel veel teams uit omliggende dorpen.

De escaperoom is nu definitief gesloten, maar wie weet kan er volgend jaar weer een nieuwe worden bedacht. Een creatieveling die het wel wat lijkt om daarin mee te denken, kan zich melden bij dominee Warnar.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: Escaperoom Scharsterbrug: verbinden

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?