De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

klimmerbled 1Door  Jolynde en Lian van basisschool It Klimmerblêd

In de week van 1 tot en met 5 november wordt het Nationaal Schoolontbijt op de scholen gehouden. Vrijdag 5 november hebben de kinderen van baisschool It Klimmerblêd meegedaan. De kinderen hoefden deze dag niet thuis te eten, maar kregen een lekker en gezond ontbijt met drinken op school. Iedereen had zelf bord, bestek en een beker meegenomen.

De mensen willen met dit Nationaal Schoolontbijt aandacht vragen voor een gezonde start van de dag met een gezond ontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt is er al vanaf 2003. Ambachtelijke bakkers vonden het belangrijk dat alle kinderen een gezond ontbijt konden krijgen. Er is gestart op vijf scholen en nu doen er 2500 scholen mee aan dit ontbijt. Dat betekent dat een half miljoen kinderen dit gezonde ontbijt deze week op hun school of kinderopvanglocatie  krijgen.

It Klimmerblêd doet al tien jaar mee aan het Nationaale Schoolontbijt.

(Fotos: De Zakenman)

 

klimmerbled 1klimmerbled 5klimmerbled 6klimmerbled 10klimmerbled 13klimmerbled 15

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?