De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Oude haven LangweerLANGWEER – VVV Langweer is op zoek naar vrijwilligers die toeristen het komende seizoen gastvrij willen ontvangen. Op dit moment werken er nog vier vrijwilligers bij de VVV in Langweer en dat is te weinig voor de winkel aan de Buorren 26.

Het afgelopen seizoen zijn twee oudgedienden gestopt. ,,Daar zouden we graag weer nieuwe vrijwilligers voor terug willen vinden”, zegt Simonia de Boer van VVV Waterland van Friesland.

Voor het verwelkomen van toeristen hebben is de hulp van de inwoners nodig. ,,Voor een toerist is het geweldig wanneer je uit eigen ervaring als ‘local’ kunt vertellen over hoe mooi het hier is”, zegt winkelcoördinator Maaike Agema.

De vrijwilligers krijgen voor hun inzet veel terug. Vrijwilligers mogen gratis deelnemen aan een cursus ‘Ambassadeur van het Nationaal Landschap, krijgen kosteloos een cursus Duits en kunnen gratis musea en toeristische ondernemers in de regio bezoeken.

Neem voor meer informatie contact op met Simonia van VVV Waterland van Friesland op of bellen op 0513 - 416 030.

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?