De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

flexibele schoolIn de voorjaarsvakantie was er weer volop activiteit op basisschool It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga. De school werkt met de regeling flexibele vakanties. Kinderen kunnen drie vakantie weken zelf vakantie inplannen en dan in een reguliere vakantie naar school gaan.

Bijna 30 kinderen gingen in voorjaarsvakantie 'gewoon' naar school, terwijl de rest van de kinderen vakantie had. Deze kinderen waren verdeeld in 2 groepen. Deze groepen hebben naast het reguliere schoolprogramma ook gewerkt aan het thema kunst samen met meester / kunstenaar Jan Huitema. Rond het thema vrijheid zijn er prachtige schilderijen gemaakt en er zijn grote groepsschilderijen gemaakt.

De kinderen hebben met verschillende onderdelen van het schilderen en de kunst kennis kunnen maken. Het was dan ook een zeer geslaagde flexibele schoolweek. Tevens waren er een twintigtal kinderen op school bij de BSO (Buiten Schoolse Opvang) van SKIK.

Basisschool It Klimmerblêd werkt alweer meerdere jaren met flexibele vakanties passend bij het concept van de Sterrenscholen. In deze moderne tijd biedt de school de ouders de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de landelijke vakantie regeling. Het onderwijsconcept geeft de mogelijkheid om de organisatie van thuis beter af te stemmen op de schoolse organisatie. Ouders en kinderen maken dankbaar gebruik van deze flexibele invulling van de traditionele schoolvakanties.

De school is tevens deelnemer aan het landelijk experiment 'Meer ruimte voor onderwijstijden'. Aan dit vijf jaar durende experiment doen in totaal 20 scholen in Nederland mee. In gemeente De Fryske Marren zijn dat “It Klimmerblêd” uit St.Nicolaasga en de Sint Ludgerusschool uit Balk.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?