De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

tjerkgaast 2016SINT NICOLAASGA - De Dorps- en Plaatselijk Belangen uit Langweer en Tjerkgaast zien graag dat gemeente De Fryske Marren meer woningen bouwt. Ook maken zij zich zorgen over de energietransitie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Jouster Courant. 

‘Er zal ongetwijfeld een politieke wens zijn om de leefbaarheid op peil te houden, maar hier zijn nog geen concrete uitspraken over’, geeft Dorpsbelang Tjerkgaast aan. In het dorp is het inwonersaantal de afgelopen twee jaar met vijf procent gedaald. Van de 350 inwoners zijn twintig mensen verhuisd. Ook in kleine kernen is het belangrijk dat het (boeren)bedrijf mogelijkheden houdt. ‘Raadsleden kunnen zich daar meer over uitspreken’.

In het naastgelegen Langweer merken ze dat het aantal voorzieningen terugloopt. Openbaar vervoer, bibliotheek, aula en winkels verdwijnen. ‘We willen in gesprek met het dorp en de gemeente blijven. We onderzoeken zelf actief de mogelijkheden voor woningbouw en willen partijen bij elkaar brengen’, meldt Plaatselijk Belang Langweer.

Lees het hele artikel op de site van de Leeuwarder Courant of in de papieren Jouster Courant van donderdag 10 maart. 

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?