De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

thumbnail image24De leerlingen en het schoolteam van OBS Trijegeaster Honk hebben het Nationaal Openbaar Vervoersmuseum in Ouwsterhaule een handje geholpen. Tijdens NLDoet is het museum vakkundig door de kinderen en hun leerkrachten gepoetst.

In het kader van burgerschapsonderwijs heeft de jeugd op vrijdag 11 maart de buitenboel van het vervoersmuseum opgeknapt. Voor schooldirecteur Gert van der Veen is het een logische samenwerking. ,,Zowel de school als het museum willen graag meer bezoekers. De school is op zoek naar nieuwe leerlingen en het museum is op zoek naar meer dagjesmensen. Hoe prachtig is het dat wij hier gezamenlijk aandacht voor vragen en elkaar helpen door te doen.”

Met oude kleren, bezems, oude doeken, emmers en scheppen hebben de leerlingen het museum vakkundig opgeknapt. ,,Het vervoersmuseum is klaar voor het ontvangen van heel veel bezoekers.”

(Foto's: OBS Trijegeaster Honk)

 

image35

 

thumbnail image14

 

thumbnail image8

 

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?