De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

CREATHEEK 3SINT NICOLAASGA -  Voor zeventien leden van de Creatheek was het afgelopen zaterdag aan de slag. Voor het eerst na een lange periode waarin geen activiteiten mochten worden georganiseerd stond nu een workshop creatief en abstract schilderen op het programma. Jan Huitema, steeds beter bekend als kunstschilder dan als schoolmeester (wat hij uiteraard wel heel lang was) verzorgde een workshop in de Hobbywerkplaats voor de groep leden van de Creatheek.

Deze groep bestond uit dames en heren uit de beeldhouwgroep, de breigroep en de schildersgroep van de Creatheek die zich voor de workshop hadden opgegeven. Na de koffie met gebak begon de “les” met werken met water, inkt en papier. Na de lunch die gezamenlijk werd genoten in de Creatheek, kwam na een uitleg van Jan Huitema het schilderen met acrylverf op panelen aan de beurt. Voor sommigen die dachten dat zij wel even een Appel of Corneille zouden produceren, viel dat knap tegen. Toch ontstonden bij bijna allemaal uiteindelijk kleurrijke werkstukken waarover de makers uiteindelijk best tevreden waren. En uiteindelijk ging het daarom. Zeventien nu-een-keer schilders hadden met elkaar een gezellige dag gehad en lieten aan het eind ook nog eens gezamenlijk gemaakt werkstuk achter.

Voor komende tijd staan meer activiteiten voor de leden van de Hobbywerkplaats en CREATHEEK op het programma. De leden krijgen daarover nader bericht. Mocht je/U ook eens aan deze activiteiten willen meedoen, kom eens langs aan de Rengersstraat nummer 1. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wil je meer weten over wat er mogelijk is in de Hobbywerkplaats en CREATHEEK kijk dan eens op de website www.hwpsintnyk.nl . Daarop staat binnenkort ook een leuk filmpje over deze workshop abstract schilderen.

(Foto's: De Zakenman)

CREATHEEK 1CREATHEEK 2CREATHEEK 4

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?