De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

paedwizerSINT NICOLAASGA - Net als in andere jaren vieren leerlingen van de christelijke basisshool De Paedwizer in Sint Nicolaasga ook dit jaar de paasviering op school. Ter voorbereiding op deze viering zijn de leerlingen dit jaar naar de Heilige Christoffelparochie ofwel de H. Nicolaaskerk in Sint Nyk geweest om daar de veertien staties te bewonderen. Op elk van de staties is een episode uit het lijden van Jezus afgebeeld.

Op Witte Donderdag werd op school een echte "Passion" getoond. Daar  volgden de leerlingen de lijdensweg van Christus, die door leerlingen uit groep 7 en 8 werd nagespeeld. Hierna zijn de staties in gemengde groepen nagemaakt en konden ze later door ouders worden bewonderd. De staties zijn na de viering naar Doniahiem gebracht.

(Foto: De Paedwizer)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?