De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Bordje onthullenMet het onthullen van het bordje ‘Wij gaan voor lezen’, is door wethouder Luciënne Boelsma het startschot voor de Bibliotheek op School gegeven. De Brêge in Scharsterbrug is een van de vier deelnemende scholen in De Fryske Marren.

De leesbevordering vindt in heel Nederland plaats. Bibliotheken Mar en Fean is in 2013 met het initiatief begonnen. Jaarlijks doen scholen mee met een landelijke monitor waaruit blijkt hoe het binnen de school gesteld is met lezen, leesplezier en leesbetrokkenheid.

De Brêge heeft een leesconsulent die de leesbevordering stimuleert en het leesplezier moet vergroten. Dat gebeurt door nieuwe boeken aan te raden en door te praten over boeken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het mediawijs maken van de leerlingen, ook hier zijn verschillende programma’s voor ontwikkeld.

De Bibliotheek op School is naast De Brêge in Scharsterbrug, ook op de EA Borgerschool en Twa Fjilden in Joure, Twa yn Ien in Echtenerburg gestart.

(Foto: De onthulling van het bordje in Joure/Bibliotheek Mar en Fean)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?