De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Volkstuinders aan het schoffelen en wieden op een volkstuincomplex in Beetsterzwaag.Student-hoveniers Hindrik Boersma (19) uit Sint Nicolaasga en Douwe Thijs Bakker (19) uit Rotsterhaule hebben aan de Floriade Expo in Almere meegeholpen. De examenkandidaten zijn met hun werk voor de LC Awards genomineerd.

De student-hoveniers moesten voor hun examen de kavel van 800 vierkante meter zelf inmeten, plannen, straten en beplanten en zes groepen studenten van de werken/lerenopleiding tot hovenier aan te sturen. 

Daarnaast hebben de twee met het thema duurzaamheid allebei een bak op de kavel van elk 15 vierkante meter ingericht. Hindrik regelde een bijenhotel bij zijn vorige stageadres Bokma Hoveniers uit Scharsterburg, waar hij inmiddels een vast contract heeft. Douwe Thijs zorgde voor genoeg hout waar insecten in kunnen leven in zijn bak met in fases bloeiende planten.

Lees het hele verhaal in de Leeuwarder Courant van woensdag 1 juni.

(Foto: Noordoost)

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?