De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het zonovergoten Beachrockers Festival aan de boorden van het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga was ondanks de hitte totaal uitverkocht. De laatste honderd kaartjes konden aan de kassa worden gekocht. Rond de drieduizend bezoekers kwamen naar recreatiegebied De Ulesprong, dat was omgebouwd tot festivalterrein. Een verscheidenheid aan deejays, muzikanten en de zogeheten masters of ceremonies, die het publiek tot grote hoogten opzweepten. Het festival duurt een middag en avond en is in de regio uitermate populair.De door de Fumo gecontroleerde zwemplekken in het werkgebied van DeSintNykster.nl zijn allemaal veilig om te baden. Het gaat om het strandje aan de Langwarder Wielen bij Langweer, de Put van Nederhorst, dagrecreatieterrein De Ulesprong bij Sint Nicolaasga en het strandje bij Oldeouwer, beiden aan de Tsjûkemar.

Van drie zwemplekken is de waterkwaliteit de afgelopen vier jaar uitstekend, alleen dat bij Oldeouwer heeft de kwalificatie matig. Vooral de kans op blauwalg is er groot, maar daar is op dit moment geen sprake van.

De locaties worden van 1 mei tot 1 oktober minimaal elke twee weken gecontroleerd. Op blauwe informatieborden bij de locaties en op zwemwater kunnen zwemmers zien of ze veilig kunnen zwemmen.

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?