De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het enthousiasme onder de praalwagenbouwers in Sint Nicolaasga is onveranderd groot. Terwijl de materiaalkosten stijgen en het aantal vrijwilligers taant, ligt het aantal deelnemende grote wagens op achttien. "We hiene as bestjoer sein: as we acht grutte weinen krije, meie we tefreden wêze. Dat binne der trettjin wurden", zegt Christiaan Hoekstra, voorzitter van de VVV van Sint Nicolaasga, in een reportage op Omrop Fryslân.

Doordat er wel ledengeld binnenkwam, maar er door corona geen optocht was, kon de vereniging de bouwers een mooi startbedrag geven. Met het duurder worden van de materialen is het nog de vraag of ze uit de kosten komen. "Dat moatte we noch besjen", lacht Eelke Jellema, die al sinds 1991 meedoet, "We witte noch net presys wat it kostet." Met sponsor- en buurtgeld en door wat andere maatregelen hoopt hij dat ze rondkomen.

Op 1 september vieren de Sint Nyksters de zevenigste editie.

Meer op Omrop Fryslân.

Foto: Noordoost.nl

20220820 SintNYk Optocht 1000

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?