De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Weginspecteur RIjkswaterstaatEen stuk berm van ongeveer honderd meter lengte ter hoogte van de afslag Sint Nicolaasga in rijksweg A6 heeft de brandweer woensdagmiddag vanaf half twee flink wat werk opgeleverd.De vlammen waren pas rond negen uur 's avonds gedoofd. Het nablussen nam daarna ook de nodige tijd in beslag. Het vuur ontstond in de berm van de A6, an het eind van de Tsjûkemarwei, vlak voor dagrecreatieterrein De Ulesprong. De oprit vanuit Lemmer en afrit naar Joure waren tijdelijk afgesloten. 

 

De blusploeg van Sint Nyk kon aanvankelijk onvoldoende water krijgen. Ondanks het feit dat de brand vlakbij de Tsjûkemar woedde, waar voldoende water is, werden extra eenheden opgeroepen. Vanwege het tekort aan water schaalde Brandweer Fryslân op naar middelbrand. Een extra eenheid van de brandweer in Lemmer werd opgeroepen. Ook is een haakarmvoertuig van Grou ingeschakeld, maar de bemanning daarvan kreeg onderweg te horen dat hun hulp niet meer nodig was. Bij Heerenveen zijn ze gekeerd en naar de kazerne gereden. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat zorgden voor de afsluiting van de op- en afrit.

Foto: Noordoost.nl/ video Rijkswaterstaat

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?