De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

IDVO051022 Wethouder aan het woordDe Internationale Dag voor de Ouderen is door Fryske Marren Vitaal in Sint Nicolaasga gevierd. Ruim tachtig mensen kwamen naar het Zalencentrum Sint Nyk.

De deelnemers kregen muzikale bijdragen van het huisorkest van de ouderenorganistaie KBO-PCOB Sint Nicolaasga voorgeschoteld, oud-schipper van de Sneeker Pan Douwe Visser vertelde over het skûtsjesilen en medewerkers van zorgorganisatie Hof en Hiem gaven een presentatie over de thuiszorg. Wethouder Irona Groeneveld sprak de zaal toe en vond dat een vereniging als Fryske Marren Vitaal niet meer weg te denken is uit de gemeente.

De Internationale Dag van de Ouderen is gratis toegankelijk voor alle inwoners uit de gemeente. Sinds de oprichting van Fryske Marren Vitaal in 2014, organiseert de vereniging de viering van de dag. De eerste keer vond plaats in partycentrum It Haske in Joure. Beurtelings werd het daarna eerst de Treemter in Balk en nu het Zalencentrum Sint Nyk.

De volgende viering is op 4 oktober 2023.

(Foto: Fryske Marren Vitaal)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?