De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Dyan Langweer op BoerinnenkalenderDyan Rijpkema (19) uit Langweer wordt misschien Miss Boerin 2022. Rijpkema staat in de maand januari op de Boerinnenkalender 2022.

De ouders van het kalendermodel zijn eigenaar van Maatschap Rijpkema, een melkveebedrijf met opfokin Langweer. Ook pake en Dyan werken op het bedrijf mee. Zelf heeft Dyan een Frysk hynder en een pony. De boerendochter is gek op dieren. Ze droomt ervan om bij de dierenkliniek in Wolvega te werken, vertelde ze aan De Zakenman oktober vorig jaar.

De organisatie van de Boerinnenkalender meldt dat een recordaantal kandidaten aan de missverkiezing meedoen. Dyan Rijpkema heeft concurrentie van zestien andere meiden. Twee daarvan komen ook uit gemeente De Fryske Marren: Gerjanne Bijker (Rotsterhaule) en Nynke Hepkema (Echtenerbrug).

Het gaat bij deze editie niet alleen om negen modellen van de nieuwste boerinnenkalender, maar ook om zes kandidaten van de 2022-editie en twee van de 2021-editie. Als eenmalige uitzondering, omdat de verkiezing twee jaar niet kon plaatsvinden. Er zijn drie titels en bijbehorende prijzen: Miss Boerin, Miss Høken & Hakselen en Miss Team Agro.

De Agrarische Koningin wordt op 29 oktober op het Maïsfeest in Loosbroek gekroond. Het tweedaags festival telt ruim 20 podiumacts en een festivalcamping. De organisatie verwacht in totaal ruim 10.000 bezoekers over twee dagen.

(Foto: Rachel Bosman | Sharabande)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?