De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

221107 SintNyk brandoefening garageBosma ladderwagenEen levensechte brand op het dak van Autobedrijf Bosma in Sint Nicolaasga was onderdeel van een grote brandweeroefening. De korpsen van Sint Nicolaasga en Echten kregen assistentie van Brandweer Heerenveen, die vanuit de hoogwerker het vuur bestreed. De vlammen laaiden hoog op.

De oefening maakte indruk op eigenaar Abel Hulzinga van Autobedrijf Bosma, die zijn hele pand met werkplaats en showroom beschikbaar stelde. ,,Leuk om zo mee te maken. Ze doen fantastisch werk maar ik hoop ze in het echt niet nodig te zijn’’, reageerde hij na afloop. De oefening vond plaats om de brandweer ervaring te laten opdoen met de opslag van gevaarlijke stoffen, zoals olie en smeermiddelen, koelvloeistof, accuzuur, reinigings- en ontvettingsmiddelen. De adviseur gevaarlijke stoffen was om die reden ook aanwezig.

Foto's/video: Abel Hulzinga

221107 SintNyk brandoefening garageBosma 1221107 SintNyk brandoefening garageBosma voorgevel

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?