De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Kombord LangweerWâtte Visser uit Langweer ging op zoek naar naamgenoten en maakte er een boek van: De Wattes van Wymbritseradeel. Ze zijn er nog wel, maar heten Watte, Wâte, Wout, Wotte, Woatte of Walter. Wâtte Visser uit Langweer ziet de schrijfwijze van zijn naam uitsterven. In de Leeuwarder Courant vertelt hij zijn verhaal.

,,Het is zijn vierde boek, vertelt de 62-jarige Wâtte Visser uit Langweer. Wâtte met een dakje op de a, zoals vermeld op het naambordje op de woning. Dat leidde al eens tot naamcontact toen tijdens het skûtsjesilen de ringrijderij voor hun deur werd gehouden. Een van de deelnemers stopte voor hun huis. ,,Sa hjit ik ek, krigen wy te hearren.’’ Het was een bekende uit de tuigsport, Wâtte Bruinsma uit Rotstergaast.

Voor Visser zich op zijn naam en een boek daarover stortte, had hij andere dingen aan zijn hoofd. Zijn dagelijks werk als opsluiter van kozijnen, ramen en deuren dat hij al 39 jaar verricht bij timmerfabriek Houkesloot, onderdeel van de Friso Bouwgroep in Sneek. Uit losse onderdelen zet hij de kozijnen in elkaar. Daarnaast slokte meer dan dertig jaar terug de sport hem op. Geboren en getogen in Woudsend speelde hij in het eerste van de voetbalclub en na zijn huwelijk in 1987 en verhuizing naar Langweer veertien jaar in het eerste elftal van dit dorp.

Lees verder: Wâtte Visser schrijft boek over naamgenoten.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?