De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

nvw2Borick de Hoop van obs de Brêge in Scharsterbrug is de winnaar van de regiofinale Nationale Voorleeswedstrijd 2023. Hij mag De Fryske Marren vertegenwoordigen op de provinciale finale op 12 april in Gorredijk.

De wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond vorige week plaats in de bibliotheek in Lemmer. Elke kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury bestaande uit Louise Hornstra (oud-leerkracht en voorleesvrijwilliger bij de Bibliotheek), Barbara Gardeniers (wethouder De Fryske Marren) en Donna van der Gragt (jeugdmedewerker bij Bibliotheken Mar en Fean) letten op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Borick las een pakkend fragment voor uit ‘De magische luchtballon’. De jury vond dat Borick een mooie inleiding had, iedereen helemaal meenam in het verhaal en zijn leesplezier goed overbracht op het publiek.

(Foto: bibliotheek Mar en Fean)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?