De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

,,Niet betreden,sporen'' staat op een afzettingslint van de politie gedrukt.Het roodwitte lint zit om een vrachtwagen gekruld, die in Heerenveen is afgebrand.

De anti-kraakbewoner van een boerderij aan de Pontweg in Langweer is vrijgesproken van medeplichtigheid aan het runnen van een drugslab bij hem thuis. Het bewijs daarvoor kan volgens de rechter niet worden geleverd. De 66-jarige man, die inmiddels naar Minnertsga is verhuisd, is wel veroordeeld voor wapenbezit. Hij had een gasrevolver, patronnen en een stroomstootwapen.

De man was aan het koken toen de politie op 1 april 2020 bij hem voor de deur stond, schrijft de Leeuwarder Courant in het rechtbankverslag. Er zou een wietkwekerij zijn in de boerderij die hij huurde en antikraak bewoonde. Achter een dichtgemetselde deur in de stal, zo kreeg hij te horen. Bij Meld Misdaad Anoniem was enkele weken eerder een melding binnengekomen. In de voormalige melkstal bleek echter geen hennepplantage, maar een amfetaminelab te zijn gevestigd.

De voormalige inwoner van Langweer, die in het verleden al eens was veroordeeld voor drugsdelicten, zei tegen de politie van niets te weten. Enkele dagen na de inval werd er een man aangehouden met amfetamine in zijn auto en een sleutel die leidde naar het drugslab. Die zei hij niet te kennen. ,,We weten nog steeds niet hoe het nu zat daar op de Pontdyk’’, sprak de officier van justitie tijdens de zitting.

Meer op deze link.

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?