De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230302 SIntNYk eierentegenramen 1000Een groepje jongeren van rond de zestien jaar heeft vrijdagavond op verschillende plaatsen in Sint Nicolaasga eieren tegen ramen gegooid. Ze gingen op de fiets door het dorp en filmden hun acties. De gedupeerde inwoners hebben beelden van bewakingscamera’s. Ze stellen de daders voor de keus: of er wordt aangifte gedaan of de ouders spreken hun kinderen aan en komen met excuses.

Een van de gedupeerden, Janet Langeberg-Jonkers, kreeg na een bericht op haar Facebook-pagina een stroom aan reacties van dorpsgenoten. Zeker bij vijf mensen is een ei tegen hun hun gevel of ramen gegooid.

Een van de huisdieren van Langeberg-Jonkers, de veertien jaar oude teckel Meike, schrok van de klap van het ei tegen de ramen. ,,Ons oude besje deed zich pijn bij het opstaan om weg te komen van het lawaai. Ze lag lekker warm en rustig bij de cv te slapen en door haar pas gekregen tia, is ze niet meer zo soepeltjes en gecoördineerd over haar lijf en ledematen. Het enige dat die jongelui er mee hebben bereikt is dat ze onze kat en twee honden pijn en stress hebben bezorgd.’’

Op de camerabeelden zijn de namen van een aantal betrokkenen jongeren te horen. Ook zijn gezichten te zien. Als ze niks van zich laten horen, dan gaan we met de camerabeelden naar de politie en doen we aangifte, aldus Langeberg-Jonkers.

Foto's: eigen

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?