De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

amazonasvijver 2SINT NICOLAASGA - In samenwerking met Stichting Gezond Natuur Wandelen gaat binnenkort een wekelijkse wandelgroep in Sint Nicolaasga van start. De organisatie is op zoek naar vrijwillige begeleiders.

De wandelingen vinden iedere week plaats en duren ongeveer een uur. De start is op een vaste plaats en tijdstap. Onderweg wordt er door de vrijwillige begeleiders kort iets over de natuur vertelt. De wandelingen zijn in eerste plaats bedoelt voor mensen die graag meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en de deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. 

Vrijwilligers vormen de basis voor het begeleiden van de wandelingen met het uitzetten van de routes en het zorgen voor natuurmomenten. Hiervoor worden er drie cursussen aangeboden: een EHBO-cursus, de cursus Wandelbegeleider van de Koninklijke Wandelbond Nederland en de cursus Natuurbeleving. 

Gezond Natuur Wandelen richt op het aanbieden van wekelijkse gratis natuurwandelingen aan zoveel mogelijk mensen. De wandelingen worden verzorgd door een lokaal team van 5 tot 10 vrijwillige begeleiders. De wandelingen kennen verschillende doelen: beweging, sociaal contact en natuurbeleving. Gedurende deze wandelingen is er aandacht voor de natuur en gezelligheid.

Op dinsdag 21 maart 2023 is er een informatiebijeenkomst voor (toekomstige) vrijwilligers. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer informatie over Gezond Natuur Wandelen gegeven, welke taken er zijn als vrijwillige begeleider(s), de cursussen en wordt besloten waar en wanneer de wandelingen gaan starten. Aanmelden kan door te mailen naar .

Voor wie? Iedereen
Wanneer? Dinsdag 21 maart 2023
Hoe laat? Om 19.30 uur 
Waar? Unitas Verenigingsgebouw, Omloop 1 in Sint Nicolaasga  

(Foto: archief De Zakenman)

 

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?