De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De Zonnebloemafdeling Sint Nyk is de hele zomer actief met de verkoop van loten voor de jaarlijkse Zonnebloemloterij. Met de opbrengst bekostigt Nationale Vereniging De Zonnebloem haar uitstapjes en activiteiten voor achttienplussers met een lichamelijke beperking. Daarmee wil de Zonnebloem het sociaal isolement van deze kwetsbare groep mensen doorbreken.

Vrijwilligers van de Zonnebloem uit Sint Nyk gaan tot 10 september 2023 met de loten langs de deuren. Van elk verkocht lot van drie euro komt driekwart direct terecht bij de plaatselijke Zonnebloemafdeling terecht. Met de opbrensgt worden allerlei activiteiten en uitstapjes mogelijk gemaakt. Het overige deel komt ten goede aan de landelijke projecten van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloemauto's en -fietsen en de organisatie van de loterij.

Vergrote winkans 
Mensen die met deze 54ste editie van de loterij meespelen, maken kans op een van de ruim 24.000 prijzen, een verviervoudiging ten opzichte van andere jaren. Het gaat om onder andere geldprijzen tot 15.000 euro, e-bikes, Ipads, dagjes uit, vakanties in eigen land, airfryers en cadeaubonnen van diverse winkelketens. De trekking is op 9 oktober 2023. Mensen die hun loten online registreren ontvangen automatisch bericht over de uitslag.

Online aanschaffen
Mensen die de vrijwilligers met hun loten aan de deur hebben gemist, kunnen ook online loten aanschaffen via zonnebloem.nl/loterij.

Foto: Zonnebloem-afdeling Sint Nyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?