De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Voor het eerst in vijftig jaar trok zondag een rooms-katholieke processie door Dokkum. Bisschop Wim van Eijk van Groningen liep in vol ornaat mee. De stoet ging van de parochiekerk in het centrum van de stad naar de Boniaftiuskapel. Tijdens de processie droegen leken diverse relieken van Boniifatius mee.Pastoor Remco Hoogma leidt zondag 7 mei 2023 een eucharistieviering op camping “De Lytse Brekken” te Spannenburg. De parochianen en ook andere geïnteresseerden mogen zelf een stoel meenemen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor Meiinoar, dat onder de muzikale leiding van Jan Steven Wuite staat. Het Roland combo zorgt voor de muzikale begeleiding.

Bij slecht weer is er op de camping een accommodatie geregeld. Hier is het gebruik van een eigen stoel ook noodzakelijk. Er is genoeg parkeergelegenheid voor fiets en auto. Aanvangstijd van de viering is 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie/thee.

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?