De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Klepperen in de midzomernachtZes tot acht ooievaars klepperden op de avond van de midzomernacht op de voetbalvelden van VVI in Idskenhuizen. De vogels komen meestal bijelkaar op de hoge lichtmasten rondom het oefenveld. Met het geklepper begroeten ze elkaar. Omwonenden horen de dieren 's avonds luid en duidelijk, ook al omdat de ramen openstaan om de warmte uit de huizen te verdrijven. Zes tot acht ooievaars klepperden op de avond van de midzomernacht op de voetbalvelden van VVI in Idskenhuizen. De vogels komen meestal bijelkaar op de hoge lichtmasten rondom het oefenveld. Met het geklepper begroeten ze elkaar.

Omwonenden horen de dieren 's avonds luid en duidelijk, ook al omdat de ramen openstaan om de warmte uit de huizen te verdrijven.De wassende maan is niet meer dan een streepje aan de blauworanje hemel.

Foto: Menno Dijkstra

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?