De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230626 2669 VAHRMEIJER2 1000Het bijna voltallige shantykoor De Headammers uit Sint Nyk heeft bij een van zijn grootste fans een bijzonder optreden verzorgd. De bijna 95-jarige Wim Vahrmeijer uit Purmerend is terminaal en net als bij zijn vrouw zou het koor ook op zijn begrafenis een aantal liederen ten gehore brengen. De leden kwam op het idee om niet te wachten, maar nog bij zijn leven naar Purmerend af te reizen. ,,Wees eerlijk, bij het leven heb je er meer aan dan bij je dood’’, was het idee.

,,Toen wij het eerste lied ten gehore brachten, werd Wim in de rolstoel binnen gereden. Wat een verrassing was dit voor hem, hij zong de liederen letterlijk mee en klapte in de handen zoals wij van hem gewend waren tijden de optredens in het verleden. Wat heeft hij genoten. Na afloop zeiden wij tegen Wim, tot slot nog een nummer, waarop hij antwoordde dat hij nog twee nummers wilde horen. Het werden er drie.’’

Na afloop wilde Wim Vahrmeijer nog niet naar bed en ging mee om in de bar van het verzorgingshuis nog wat te drinken. ,,Na een stuk of twee consumpties wilde hij wel weer in zijn mandje, want toen was hij op.’’ Met het welbekende ‘Auf Wiedersehn, auf Wiedersehn’’ nam het koor afscheid van Wim Vahrmeijer.

De hoogbejaarde fan zei ervan uit te gaan dat het koor ook nog op zijn 95ste verjaardag op 16 september 2023 in café De Haven van Texel in Amsterdam komt optreden. In de stamkroeg van Wim heeft het koor op zijn 90ste verjaardag hem ook al onverwacht verrast met een optreden.

De reacties van de contactpersonen en het personeel van zorgcentrum Novawhere in Purmerend waren overweldigend. Ze vonden het schitterend dat het hele koor vanuit Friesland was afgereisd voor een concert van een van hun bewoners. ,,Hebben jullie hem een pepmiddel gegeven’’, vroegen ze, want hij wilde de volgende dag weer uit bed, wat helaas niet meer lukte.

Foto: De Headammers

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?