De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230713 SintNyk etenuiteigenmoestuinDeBoskranneBewoners van de Boskranne en Kerklaan in Sint Nyk hebben donderdag 13 juli 2023 uit eigen moesten gekookt en gegeten. De ingrediënten voor de maaltijden kwamen voor het overige van Volkstuinvereniging Sint Nyk e. o. De leden bod een krat aan met verse, onbespoten groenten aan. De groenten werden onder meer verwerkt in salades. De rest van de maaltijd bestond uit brood, meer fruit en lokale sappen van TresVers.

De aanleiding van deze eet – en kookactiviteit buiten was de evaluatie van de zogeheten gezonde wijkaanpak, een samenwerking tussen inwoners, gemeente, GGD Fryslân, sociaal wijkteam en sociaal werk De Kear. Met de gezonde wijkaanpak (www.gezondjedingdoen.frl) willen we ,,samen aan de slag voor meer positieve gezondheid. Want mentaal, fysiek en sociaal goed in je vel zitten is super belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Het is mooi om elkaar te kunnen inspireren, met lekkere en gezonde recepten met lokale groeten van het seizoen. Maar ook met ideeën voor een gezonde leefstijl’’, aldus een woordvoerder van De Kear.

Uit de gesprekken aan de moestuintafel ontstond het idee om na de zomervakantie verder te gaan met een nieuwe activiteit.

Foto's: De Kear

230713 SintNyk etenuiteigenmoestuinDeBoskranne2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?