De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

images foto cats hulpdiensten brandweer 21122351 Akkrum brandweer viergasmeterTwee gaslekken hebben de brandweer van Langweer maandagochtend kort beziggehouden. In beide gevallen waren installateurs bezig met de installatie. Hun meters sloegen zodanig uit dat ze de hulpdiensten waarschuwden. Nadat de gasleidingen waren gedicht en de gaslucht met ventilatoren uit de binnenruimten was verdreven, kon het sein veilig weer worden gegeven.

Even na kwart over tien ging het alarm in het woonhuis van een boerderij aan de Pontdyk in Langweer af. De monteur was daar met de cv-installatie bezig. ,,Het is altijd verstandig om bij een gaslek de brandweer te bellen’’, aldus een woordvoerder.

Een uurtje later werd in een recreatiewoning op het Doniapark in Langweer een lek in de aansluiting van de woning op het gasleidingnet geconstateerd. Het gas ontsnapte door een scheur in een moer, waarmee de leiding aan de installatie van de woning wordt vastgezet. De installateur had zelf al de hoofdkraan van het gas dichtgedraaid. De brandweer haalde ook de stroom er vanaf. Nadat de woning was doorgelucht, heeft netwerkbeheerder Liander het mankement verholpen.

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?