De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Strandje LangweerVoor het zwemstrandje aan de Langwarder Wielen in Langweer geldt sinds woensdag 26 juli 2023 een negatief zwemadvies. In de laatste watermonsters is blauwalg aangetroffen. Zwemmers hebben grote kans om maag- en darmklachten of huidirritatie op te lopen. Op een waarschuwingsbord staat het advies aangegeven.

De provinciale milieudienst Fumo uit Grou komt met de waarschuwing na een periodieke controle. In de laatste vier jaar is het water van de Langwarder Wielen op het zwemstrandje van recreatiepark Leyenspolder over het algemeen van uitmuntende kwaliteit.

Zwemwater De Ulesprong is oké
Het zwemwater van de Tsjûkemar bij het strandje aan dagrecreatieterrein De Ulesprong in Sint Nyk is van goede kwaliteit. Voor het strandje even verderop in Rohel geldt een negatief zwemadvies.

Archieffoto: De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?