De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

SInt Nyk Doniahiem Camping ritje CadillacTijdens zomerse vakantieweken hebben bewoners van zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga een rondrit in een heuse Cadillac kunnen maken. Chauffeur Mark van Lingen verraste hen tijdens hun verblijf op Camping Donia, die sinds dinsdagavond net als andere jaren in de tuin van het zorgcentrum is opgezet.

Chauffeur Mark van Lingen reed de hele middag in de prachtige omgeving van Sint Nicolaasga. De bewoners konden zelf aangeven waar ze graag heen wilden, bijvoorbeeld naar de plaats waar ze geboren en getogen zijn. Zo kwam mevrouw Wienia deze middag bij de boerderij in Doniaga, waar zij geboren is.

Het prachtige zonnige weer en het enthousiasme van de mensen maakte deze middag, die onderdeel is van de campingweken, tot een groot succes. Bewoners kunnen net zoals vorig jaar overdag en ‘s avonds genieten van de camping, slapen doen ze toch liever in hun eigen bed. De activiteiten worden hierop aangepast. Alleen koffie drinken bij de caravan en tent is al een uitje voor velen.

De bewoners van Doniahiem gaan komende donderdagmiddag weer vissen in de vijver aan It Sei en vrijdagavond is er een barbecue voor alle bewoners. Volgende week worden er weer andere activiteiten aangeboden, maar een bingo mag natuurlijk niet ontbreken op de camping!

Foto's: Menno Dijkstra

230816 SintNyk Doniahiem camping230816 SintNyk Doniahiem camping Cadillac

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?