De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230820 Langweer botsing

Een van de vijf inzittenden van een Audi is na een botsing zondag in Langweer ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de groep jongeren reed vanaf een zijweg een Renault Zoe aan, die vanaf de Pontdyk het dorp kwam inrijden. Hij had de bestuurster ervan voorrang moeten verlenen. De man, een 31-jarige inwoner van Oss, had te veel gedronken en is aangehouden.

Beide auto’s zijn als gevolg van de klap zodanig zwaar beschadigd dat ze waarschijnlijk total loss worden verklaard. Het ongeval gebeurde vlak voor de kazerne van de brandweer, die ter assistentie was opgeroepen en maar een klein eindje hoefde te rijden.

De bestuurder van de Audi verklaarde dat hij de bestuurster van de Renault Zoe niet had gezien. Beide chauffeurs moest een blaasproef afleggen. De bestuurder van de Audi bleek alcohol te hebben genuttigd en is voor verder verhoor en een bloedproef meegenomen naar het bureau.

Leugens
De andere inzittenden van de Audi probeerden hun chauffeur in te dekken door te zeggen dat de chauffeur van de Renault Zoe te snel had gereden. De poging om hun vriend in te dekken was tevergeefs. Het was op dat moment druk op de kruising en andere getuigen gaven een verklaring, die haaks stond op die van het Audi-groepje. Zij zijn door de politie aangesproken op hun leugens..

Foto: Menno Dijkstra

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?