De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230719 KBO PCOB opfietsnaar Eco kathedraalMildam 1000De kolossale bouwwerken van de Ecokathedraal in Mildam waren voor de dertig leden van KBO-PCOB in Sint Nyk een mooi punt om een groepsfoto te maken. De gestapelde klinkers, trottoirbanden en stoeptegels – de bouw ervan is gestart door tekenleraar, schrijver en beeldend kunstenaar Louis le Roy uit Heerenveen - vormden het fotografische hoogtepunt van de jaarlijkse fietstocht.

De route wordt altijd uitgezocht door de fietscommissie, die uit Theo Knoop en Huite Zonderland bestaat. Zij brachten het gezelschap langs leuke paden en zo veel mogelijk binnendoor via Joure, Oudehaske en Rottum. Een rustpauze was er in Rottum, bij de grootste zwerfkei van Friesland, die tijdens de ijstijd 200.000 jaar geleden met het ijs meegevoerd vanuit het gebied Uppland in Zweden.

Vervolgens ging de reis via Nieuwe- en Oudeschoot naar de Tsjonger, waarlangs de groep naar Mildam fietste. Bij boerderijcamping De Geele Bosch in Oldeholtwolde stond de lunch klaar. Volgegeten en uitgerust ging de tocht verder, via de Eco-kathedraal, Oranjewoud, Heerenveen en Joure naar restaurant De Blaauwpleats in Sint Nicolaasga, waar na een drankje op het terras binnen een warm koud buffet klaarstond. gezet. Daarna fietste iedereen voldaan naar huis.

Foto: KBO-PCOB Sint Nyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?