De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het logo en de letters van het politiebureau in Heerenveen vormen bijkans een raadspelletje. De elementen van de lichtreclame krijgen een onderhoudsbeurt, terwijl tegelijkertijd nieuwe, energiezuinige ledlampen worden gemonteerd.Bezoek politiebureau als aftrap van winterseizoen

De leden van het Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Sint Nicolaasga trappen het seizoen 2023/2024 met een bezoek aan het politiebureau in Joure. Ze gaan woensdag 20 september 2023 op de fiets die kant op. Met het uitje starten ze een winterseizoen vol activiteiten.

 

De jaarvergadering staat op 17 oktober op de agenda. De avond wordt met een korte overweging gestart, waarbij ook een collecte voor dorpsgenoot Jetty van Aalsum wordt gehouden. Na de pauze komt Liz Egbers uit Sint Nicolaasga vertellen over haar geboorteland Canada. Ook vertelt ze over haar reis, die ze samen met ouders van Halifax naar Ontario maakte. Ook krijgen de bezoekers meer te weten over de historie van dat gedeelte van Canada.

Op dinsdag 28 november geeft coupeuse Joukje Minnema van naai-atelier Het Voorpand in Gorredijk een lezing over haar werk. Ze maakt kleding voor grote theaterstukken. Daarvoor ontwerpt ze zelf geweldige kostuums, waarvan ze ook enkele voorbeelden meeneemt.

De Advent-/Kerstavond op dinsdag 19 december wordt zoals intussen de gewoonte is, begonnen met een broodmaaltijd. Corien Rondaan komt om de aanwezigen vermaken met een komisch potje Bingo. De cijfers komen namelijk tijdens een verhaal naar voren, zodat deelnemers goed moeten luisteren.

Voor de bijeenkomst van 23 januari 2024 is heer paddenstoelkenner Gosse Haga uitgenodigd. Hij is sinds 1982 IVN-natuurgids en kan alles over paddenstoelen vertellen. Hij gaat uitgebreid in op de functie van de paddenstoel in de natuur, het belang van het schimmelweb in de bodem, maar ook eetbaarheid en giftigheid, paddo’s, over paddenstoelen en kabouters en nog veel meer onderwerpen.

De gezamenlijke avond met de Vrouwen van Nu Doniawerstal is op donderdag 27 februari 2024. Vijftig enthousiaste zangeressen en drie accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding zorgen. Dirigent is Lars Mulder. Ze zingen in diverse talen onder andere Fries, Nederlands, Engels en Duits. Ook worden er Ierse folksongs en Franse chansons gezongen.

De laatste avond van het seizoen is op dinsdagavonf 16 maart 2024. De afsluiter wordt verzorgd met boeren Agnes van het televisieprogramma “Boer zoekt vrouw”. Haar verhaal gaat vooral over het melkveebedrijf, dat zij in 2015 van haar ouders heeft overgenomen. Zij vertelt hoe ze is op de boerderij opgegroeid, hoe ze met de politiek omgaat en wat ze nu op de boerderij doet.

In mei of juni hoopt het bestuur van KVG Sint Nicolaasga nog een reisje te organiseren. Ook niet-leden zijn altijd welkom op één of meerde avonden. Deelname is geheel vrijblijvend. Niet-leden betalen een kleine vergoeding.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?