De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230830 SIntNyk Omrop hele dag 3 1000Rappe reporter Timo Jepkema van Omrop Fryslân had samen met zijn cameraman een dag nodig om Sint Nicolaasga op de kaart te zetten. Korte interviews en sfeervolle beelden flitsten woensdag 30 augustus 2023 op de radio en ‘s avonds in een korte videoreportage voorbij. Tjerkgaast is donderdag aan de beurt.

In de aanloop naar de Sint Nykster Merke mochten VVV-voorzitter Christiaan Hoekstra (foto boven) en een van de wagenbouwers direct ‘s ochtends hun verhaal vertellen. Ook Irma en Tiede Boersma, die hun bedrijf en woning in de voormalige landbouwschool aan De Rylst hebben, waren rechtstreeks in de radio- én de televisie-uitzending.

Met een cap op en daarover heen zijn koptelefoon maakte de verslaggever met voorzitter Lammert Jager van paardensportvereniging De Oorsprong een rondje in een rijtuig met pony ervoor. ‘Pianospylder’ Tjitte Feenstra vertelde over zijn activiteiten op onder andere zijn videokanaal op Youtube, waar hij nieuwe en bestaande composities laat zien en horen.

In de loop van de ochtend kwamen onderwerpen als het welzijn, natuurwandelen en de kledingbank van Sint Nyk voorbij. Ook bestuursleden van de jongerenvereniging KPJ Sint Nyk, Jeugdspoar en De Wissel kwamen aan het woord.

Foto's: Willy de Groot

- Fryslân Dwerstroch

Tiede Boersma vertelt over de landbouwschool als werkplek én woning230830 SIntNyk Omrop hele dag 2 1000

 

230830 SIntNyk Omrop hele dag 1000

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?