De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230903 Spannenburg snellefietster onderuit 1000Omstanders staken direct de helpende hand toe nadat een fietsster uit een colonne wielrenners zondag rond het middaguur tegen een tegemoetkomende auto was gebotst. Ze is met nekklachten in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De hevig geschrokken chauffeur, een oudere man uit Joure, is door buurtbewoners samen met de auto naar huis gebracht.

De automobilist zag de colonne wielrenners aankomen en reed uiterst rechts op de ventweg van de Spannenburgerdyk vanuit Sint Nyk naar Spannenburg. De vrouw – ook afkomstig uit Joure – fietste als laatste in de rij vanaf de brug naar beneden. Op het moment dat de auto naderde week ze uit naar links, aldus getuigen. Ze schampte de auto langs de zijkant.

Foto: Menno Dijkstra

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?