De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

logo burendag 2020 rgb grootOp zes plekken in het werkgebied van DeSintNykster.nl komen op zaterdag 23 september 2023 buren bijeen om Burendag te vieren. In Langweer, Scharsterbrug en Sint Nicolaasga worden activiteiten georganiseerd. Het initiatief voor de Burendag komt van het Oranjefonds en koffiefabrikant Douwe Egberts, die zijn wortels in Idskenhuizen heeft. In heel Friesland zijn iets over de vijfhonderd initiatieven aangemeld.

De leden van buurtvereniging Swannekampstersingel in Langweer komen ‘s middags bij elkaar. Dat gebeurt ook in Scharsterbrug onder de noemer “Buurtba(n)kje Tsjoele en Stringen”. De bewoners van de Neptunuslaan in Sint Nicolaasga organiseren hun burendag voor een nieuw speeltoestel. In het centrum van Sint Nyk staat een tafeltennistoernooi op het programma, op De Buffer wordt een spellenmiddag georganiseerd, net als op De Pit, waar ook nog een barbecue op het programma staat.

Volgens de organisatoren wordt het na zo’n dag voor buren gemakkelijker om elkaar op te zoeken of hulp te vragen. In het hele land doen dit jaar meer dan achtduizend buurten mee. Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd.

  • Langweer Buurtvereniging Swannekampstersingel 15.00
  • Scharsterbrug, Buurtba(n)kje Tsjoele en Stringen 13.00
  • Sint Nicolaasga:
    • ‘Burendag voor nieuw speeltoestel op de Neptunuslaan 10.00
    • Tafeltennistoernooi in de Schoolstraat 14.30
    • De Buffer Spellenmiddag 14.00
    • De Pit Spellenmiddag en barbecue 15.00
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?