De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

DSN Repair CafeNog niet zo oude spullen die het niet meer doen. Weggooien is vaak zonde, zeker wanneer reparatie nog mogelijk is. Circulair dus, een moderne uitdrukking, maar wie, of waar....Iedere eerste woensdag van een maand is in de Hobbywerkplaats het Repaircafé open. Na een aarzelende start, een jaar geleden, kan men de weg naar het Repaircafé steeds beter vinden.

Op woensdag 4 oktober brachten inwoners van Sint Nyk en omgeving acht voorwerpen ter reparatie naar de HobbyWerkPlaats aan de Rengersstraat waar de vrijwilligers voor het Repaircafé klaarzaten om de vaak kleine reparaties uit te voeren.

Een kleine opsomming van deze week: twee heggenscharen, twee stofzuigers, een hogedrukspuit, een föhn, een rolkoffer en een oude bijbel, spullen waaraan iets mankeerde werden binnengebracht en na een eerste onderzoek direct gerepareerd of ingenomen om later te worden gemaakt. Soms moeten onderdelen worden besteld en vervangen, uiteraard in overleg met de eigenaar.

Op de foto twee van de vrijwilligers Ed en Johannes die de technische poot van het cafe bemannen tijdens een eerder "café", anderen houden zich bezig met andersoortige reparaties. Ook zij halen uit een geslaagde reparatie grote voldoening.

In de agenda staan de volgende data al weer gepland, op woensdag 1 november, 6 december, 3 januari 2024, 7 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei en 5 juni gaat de mensen van het Repaircafe weer klaar om uw spullen een tweede leven te geven.

DSN Repair Cafe2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?