De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

DSN Polenreis6Een groep van vijftig personen uit Sint Nicolaasga en omgeving is maandagavond 23 oktober 2023 vertrokken voor een reis naar de Poolse stad Krakau en het voormalig concentratiekamp Auschwitz. De groep bestaat onder andere uit een grote groep jongeren en is georganiseerd door een werkgroep van de PKN-gemeente Op 'e Noed.

Vanuit het thema 'verbinding' ontstond het idee om deze indrukwekkende reis te maken. Zondagavond 15 oktober heeft de groep kennis met elkaar gemaakt, zich voorbereid op het programma en ook samen gegeten om alvast een eerste 'verbinding' met elkaar aan te gaan.

Na een gezellige en lange busrit van twaalfhonderd kilometer is de groep dinsdagochtend om 10.00 uur aangekomen in het Poolse Krakau. De groep heeft vandaag een stadswandeling gemaakt in deze prachtige stad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.Tussendoor worden allerlei verbindende opdrachten gedaan.

Morgenochtend vroeg vertrekt de groep richting Auschwitz, waar zij worden rondgeleid door de verschillende kampen. Het gaat zonder twijfel een indrukwekkende dag worden!

Tekst: Cynthia Bruinsma
Foto's: Menno Dijkstra en Alex van der Wal

DSN Polenreis4DSN Polenreis5

DSN Polenreis1DSN Polenreis2DSN Polenreis3

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?