De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231027 Polenreis 2Na een indrukwekkende dag in Auschwitz en Birkenau heeft de groep van PKN-gemeente Op ‘e Noed opnieuw het centrum van Krakau bezocht. De stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De mooie gebouwen, kerken en kathedralen zijn ‘s avonds prachtig verlicht. Eenmaal terug in het hotel werd er nog lang nagepraat over de indrukken van de dag.

Het gezelschap ging donderdagochtend met de bus van Krakau terug naar Sint Nicolaasga. De lange busreis werd de ideale gelegenheid voor de nodige pubquizzen, bingo’s maar ook mooie gesprekken en vooral ook veel ‘wille’. Rond middernacht arriveerde de bus bij de Doniahal. Onder luid applaus werden de chauffeurs en zeker ook de organisatoren bedankt.

De groep kijkt terug op een prachtige, verbindende en daarmee zeer geslaagde reis. Het is dan ook de verwachting dat deze reis de aftrap is van nog veel meer moois, adlus de conclusie na afloop.

Tekst: Cynthia Bruinsma
Foto’s: Arie Bruinsma

231027 Polenreis 1231027 Polenreis 3

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?