De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

 Een lamineerapparaat op leeftijd kan niet worden gerepareerd.  De reparateurs van Repaircafé Akkrum-Nes, dat op 17 maart 2024 het tienjarig bestaan vierde, leggen het apparaat aan de kant..De basisscholen De Paedwizer in Sint Nicolaasga en het Tryegeaster Honk in Ouwsterhaule doen mee aan de E-Waste Race 2024. De leerlingen moeten vanaf maandag 27 mei 2024 zovee mogelijk elektronisch afval inzamelen. Ze doen dat samen met acht andere teams uit de gemeente De Fryske Marren. Met het project leren kinderen over het belang van het hergebruiken en recyclen van elektronische apparaten zoals: mobieltjes, laptops en tablets. De school die per leerling het meest inzamelt wordt de winnaar van de E-Waste Race.

Deelnemende scholen gaan vier weken lang in de slag met met oude en kapotte elektronische apparaten, ook wel e-waste of elektronisch afval genoemd. Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik, repareren en recyclen. Tijdens de race is het de bedoeling zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten aan anderen door te geven, te laten repareren of in te zamelen voor recycling.

  • Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval voor de scholen  aanbieden op www.ewasterace.nl.'

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?