De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

,,Een goede partner is misschien wel het allerbelangrijkste in het leven. Dankzij Gerard heb ik mezelf leren accepteren.’’ Met zijn 95 jaar is Dolf Verroen uit Sint Nicolaasga nog steeds actief als kinderboekenschrijver én gelukkig. Zijn nieuwste boek, dat vandaag – woensdag 29 mei 2024 - uitkomt, gaat over de dertienjarige Jasper, die ertegen aanhikt te vertellen dat hij homo is. ,,Een regenboog in mijn kast’’, luidt de welsprekende titel van het boek.

,,De grote winst van ouderdom is genoegen nemen met wie je bent’’, zegt Dolf Verroen in een interview met dagblad Trouw. “Dat je genoegen leert nemen met wie je bent en met wat je kan. Ik heb jarenlang meer willen doen dan ik kon. Dan had ik het gevoel: ik kán het niet, maar ik doe het toch. Dat heb ik nu niet meer. Ik aanvaard mezelf nu zoals ik ben.’’

In het interview zegt hij niet te denken aan het stoppen met schrijven. ,,Schrijven is mijn adem. Als ik niet kan schrijven, word ik een beetje gek en erg onuitstaanbaar. Het geeft mijn dagen structuur. Dat heb ik nodig, want ik loop soms wat warrig door het leven.”

En: ,,Blijf dicht bij je natuur. Wees echt, speel geen rol, doe jezelf niks aan. En zeur niet, voel jezelf geen slachtoffer. Ik loop slecht, zeker ’s ochtends als ik opsta. En vorig jaar onderging ik een zware operatie vanwege blaaskanker. Dat is heel vervelend allemaal, maar ik probeer me er zo min mogelijk van aan te trekken. Ondanks alles moet je proberen om van je leven iets te blijven maken wat voor jou zinvol voelt.”

  • Meer bij Trouw.nl

Foto: archief De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?